DeNiro Laarzen verzorgen | RUITERSPORT DEHERTOGHE Lydia

De Niro Rijlaarzen zijn rijlaarzen van zeer hoge kwaliteit leer. Helaas door het intensief gebruik van de rijlaarzen treedt onvermijdbaar slijtage op. Maar wat kun je hier zelf aan doen om dit tegen te gaan?
De Niro biedt zoveel opties wat betreft de keuze in ledersoorten, dat het ook zou betekenen dat elke ledersoort anders behandelt dient te worden.

Enkele handige tips om uw laarzen zo lang mogelijk mooi te houden.

– Bij aanschaf van nieuwe kalfslederen rijlaarzen is het een aanrader om ze in te smeren met neutrale bijenwas. Dit brengt een beschermingslaag aan om de rijlaars en zorgt voor optimale kleurbehoud. Zeker aan te raden bij kleuren als blauw, cognac en rood etc. Herhalen is ook niet af te raden, dit omdat bij intensief gebruik de kleurstoffen aangetast worden.

– Bij zwarte rijlaarzen is het aan te raden deze eens in de zoveel tijd in te smeren met zwarte schoenpoets. Dit omdat kalfsleder een natuurlijke leersoort is en wordt gebeitst met aniline kleurstoffen. De verfstoffen dringen diep in de huid tot ca. 1 mm. Hierbij kan men dan spreken van een door en door geverfd leder. Kleurnuances ontstaan doordat niet alle delen van de huid evenveel kleurstof opnemen. Na enige tijd vervaagt de kleur daarom bij intensief gebruik en het schoonmaken van de rijlaarzen met het bootcare set van DeNiro. Met de bootcare set poetst je als het ware elke keer een klein laagje van het verfstof weg en op den duur vervaagt daardoor de kleur. Ideaal om dit weer bij te werken met zwarte schoenpoets. (Deze is verkrijgbaar van DeNiro eigen merk).

– Voor het lakleer of het brushed leer is het aan te raden ze elke keer na gebruik af te doen met een vochtige doek. Om ze extra te laten glansen is een nylonkous het geheim.

– Bij suède en nubuck geldt een speciale behandeling. Deze leersoorten zijn zeer kwetsbaar en minder stevig. In eerste instantie is het beste om grote plekken in te sprayen met de daarvoor bedoelde sprays om het zo te beschermen tegen vlekken, waterkringen en verkleuringen. Om vlekken of andere plek weer schoon te maken is een speciale suède-nubuck blokje uitgevonden, een tip hierbij is doe dit zo snel mogelijk als er een vlek op zit dan krijg je het er gemakkelijk van!